Augusztusban egy különleges kérés érkezett hozzánk. Dunakeszi ügyfelünk medencefedést tervezett, mert bár korábban épített medencéje kerítéssel volt védve a gyerekek elől, így biztonságos volt a gyerekek szempontjából, de mégis olyan helyen volt ingatlanuk, mely rengeteg fával, bokorral volt körülvéve. Ügyfeleink számára fontos volt, hogy a biztonság mellett a medence tisztántartása is megoldott legyen, így a medencefedés mellett döntöttek. Miután szeretnék sokat használni a medencét rosszabb idő esetén is valamint a medence mélysége 120 cm-es ezért ügyfeleink a Klasszik medencefedés választották

A medence telek végén a ház mögött helyezkedett el a kertben merőlegesen a ház hátsó teraszára. A medence köré épített kerítéses teraszon pedig sajnos nem volt elég hely a sínhosszabbításra.

Sajnos a ház elhelyezkedése kivitelezés szempontjából nem volt ideális. A ház szinte a teljes telekszélességet elfoglalta és a nagyon kevés hely maradt a medencefedés bejuttatására. A helyszíni felmrérés folyamán megnéztük hogy a medencefedés hogyan fér be a kerítésen keresztül és hogyan kell „forgatni” a fedés a bejuttatáskor. Átbeszéltük, hogy melyik növényeket kell megmetszeni és hogyan hogy a fedés beférjen.

Az ügyfélnek még egy különleges kérése volt. Szeretné, ha a teraszról belátna a medencefedés alá. Ennek érdekében úgy alakítottuk ki a medencefedést, hogy a homlok és a végfal ne légkamrás, hanem tömör polikarbontából legyen. A sínhosszabbítás lehetőségének hiánya miatt pedig fontos volt, hogy a homlokfalat fel lehessen hajtani, ha medencefedés nyiott állapotban van, így a felhajott homokfal miatt teljesértéűen használható a medence. A felhajtás lehetősége fontos az ilyen medencéknél ellenkező esetben ha használni szeretnék a medence legkisebb szegmensével fedett részét, úgy le kellene bukni a medence vízszintje alá, hogy be lehessen jutni a lefedett részre.

Ezt a csodás medencefedést Dunakeszin egy napfényes októberi napon telepítettünk . Alábbiakban néhány kép referenciaként.