„Szeretnék egy esztétikus medencefedést a kertbe, hogy tavasszal biztonságban használhassa a család a medencét”

2017 Őszén kaptam egy hívást kedves ügyfelünktől Csepelről, hogy a megvásárolt ingatlanjuknál lévő medencét habár felújították, de sajnos nem tudják biztonságosan elzárni a család gyermekei elől. Megkértek, hogy egy helyszíni felmérés során nézzem meg, hogy milyen lehetőségek vannak a probléma orvoslására. A ház ízlésesen felújított modern stílusú hátsó terasszal rendelkezett, mely szinte közvetlenül kapcsolódott a medence térburkolatához. A medence egy 8 x 4,16-os fémpalásotos Playa német minőségi medence volt, melyben frissen cserélt kék adria fólia volt felszerelve.
Így hát a projekt adott volt, szükséges egy új
medencefedés Csepelen!


A felmérés és az ajánlatadás

A medence helyszíni szemléje során végignéztük hogy 

  • hogyan tud a fedés a kaputól kb. 40 méterre lévő medence mellé, úgy hogy a medence a ház mögött van és a ház és a növényzet között igen szűkös a hely.
  • a medence térburkolata készen volt, de a térburkolat egy fél méteres távolságban követte az ovális medence körvonalát. 
  • gondosan megmértük a medence hosszát és szélességét
  • a medence létra az ovális ív egyik oldalán volt, így kilógott a medence oldalsó síkjából, 
  • a gépészeti akna a medence oldalán volt elhelyezve szinte közvetlenül a medence támfalaként szolgáló zsalukőfal mögött.

Egy körülbelül 30 perces megbeszélés során átbeszéltük a helyszínen tapasztaltakat.

A stílusnak és a körülményeknek megfelelően egy alacsony modernebb hatású fedést képzeltek el, ahol megoldottá válik a biztonság kérdése. 

Az elképzeléseknek és körülményeknek megfelelően egy COMET típusú medencefedést ajánlottam, antracit profil színre fújva. A Comet ebben a szélességben 90 cm magas, ami megfelelt a partnerünk elképzeléseinek

A létra áthelyezésre került és az ív közepébe lett telepítve, így a homlokfalon kialakítottunk egy eltolható ajtót, melyet kinyitva a létra felett eltolhatóvá vált a fedés. 

Megbeszéltük, hogy a fedés bejuttatásához a növényzetet hogyan és hol kell megvágni, hogy a medencefedés biztonságosan helyszínre szállítható legyen. 

Egyetlen probléma maradt az oldalsó akna, mely pont a leendő sín alatt lenne, és miután a sínnek biztonságosan tartania kell, ezért semmiképpen nem lóghat a sín az akna közepén.

Szerencsére az akna egyik fala részben biztonságosan alátámasztotta a sín belső részét. A külső részére pedig egy galvanizált zárszelvényt szereltünk, melyet természetesen több helyen megtámasztottunk. 

A zárt szelvényhez már biztonságosan lehet rögzíteni a fedés sínrendszerét.

A Fedést márciusban szállítottuk, melyet egész nyáron nagy szeretettel használtak partnereink a legnagyobb megelégedésükre.

Mellékelek egy pár képet a végeredményről. A képek a telepítés után készültek

Végre egy újabb biztonságos medencefedés Csepelen!