A medencefedés választásakor sok esetben kérdés a fedés anyagának, színének, választható ajtóknak a kérdése. Gyakorta vásárolóink nem tudják, hogy az egyes megnevezések mit takarnak.

Ebben a cíkkben képekkel segítjük leendő vásárlóinkat, hogy könnyebben eligazodjanak a leenedő medencefedés választásakor

Medence profil színválaszték

Medencefedés választható ajtó típusok

Felnyíló homlokfali ajtó

A felnyíló homlokfali ajtót akkor javasoljuk, ha nincsen elegendő hely, hogy a medencefedést letoljuk a medencéről használat közben. Gyakran a medence mögött nincsen elegendő hely a teljes letolásra. Ilyenkor lehet kérni, hogy a fedés több szegmensből álljon, így rövidítve a medencefedés által használt holthelyet letolás esetén. De még így is akad, hogy kevés a hely, ekkor érdemes felnyitható homlokfali ajtót kérni azért, hogy a fürdőzők kényelmesen be tudjanak menni a fedéssel takart medencerészbe is anélkül, hogy le kéne merülniük a víz szintje alá.

Felhajtható ajtót használunk akkor is ha a medence rövid oldalán olyan kiegészítők vannak mint például medence létra, nyakmasszírozó, vízkés vagy utólagosan beszerelt ellenáramoltató készülék.