+36 70 709 5800

Technológia

A polikarbonát medence fedés technológiájának jellemzői a megbízhatóság jegyében

A polikarbonát medence fedés esetében már csak a termék ára miatt is kiemelten fontos a minőség és a megbízhatóság. Az általunk forgalmazott termékek esetében kizárólag a minőségi, megbízható megoldásokat alkalmaztunk, így biztosítva vásárolóink elégedettségét.

Az általunk választott technológia főbb elemei

Profilok (többet az alumínium profil szerkezetek előnyeiről)

Az utóbbi évtizedben a mérnökök előszeretettel használják az alumínium profilokat. Egész iparág épült a könnyen előállítható, könnyű és gyorsan szerelhető építőelemekre. Pontosan ezért rendkívül sokféleképpen hasznosíthatóak. Ezen tulajdonságainak köszönhetően a fedéseket rendkívül nagy forma választékban kínáljuk. Termékeink könnyen mozgathatóak és szerkezetük formatartó.
A zárt elemek ellenállnak a szélsőséges időjárás kihívásainak, éppen ezért a fedés tartóssága megkérdőjelezhetetlen.

Üvegezés

uvegek

A fedés anyagának kiválasztásakor a gyártó a biztonságot, a szigetelő hatást és a könnyű alakíthatóság kritériumait tartotta szem előtt. Ezért választotta a polikarbonátot mint a medence fedések téranyagát. A polikarbonát légkamrás és tömör szerkezete is megtartja a medence párolgását így akadályozva meg a víz hűlését. Sőt a szerkezet mintegy üvegházként szolgálva a megrekedt levegő segítségével melegíti a vizet. A fedéseinknél a polikarbonát elérhető 6 és 10 mm-es légkamrás szerkezetben, valamint 3 és 4 mm-es tömör szerkezetben. Színválasztékot tekintve víztiszta és ég kék színben. A polikarbonát lemezek törés, ütés és karcállóak, jól bírják a vegyszeres kezelést, sőt a napsugárzás káros UV hatásait is kiszűrik.

Sínek
A medence fedésnél a könnyed mozgathatóság egyik legfontosabb eleme a sín minősége. A sínek szintén alumíniumból készülnek extra lapos 14 mm-es kivitelben, így amennyiben a sín már meglévő térkőre is kerülhet, habár javasoljuk a sín térkővel egy időben történő elhelyezését. A sínek felülete csúszásgátló réteggel ellátott, így nem kell aggódnia, a balesetveszély miatt.

 

Szerkezeti elemek találkozása
A medence fedésnél két különböző elem találkozik. Ez mindig fejfájást okoz a tervezőknek az alapanyagok hőtágulása miatt. Pláne igaz ez egy olyan terméknél ami közvetlen időjárási tényezőknek van kitéve kültéren. Gyártónk ezt a mérnöki problémát egy egyszerű megoldással küszöbölte ki. Magas minőségű és tartós gumiréteget  helyez az alumínium profil és a polikarbonát lemez közé, így a hőtágulás okozta különbségeket a gumiréteg egyszerűen felveszi. Ennek köszönhetően a hőtágulás következtében sem deformáció sem hőveszteség nem léphet fel.

Mozgathatóság és viharvédelem

kerekek_2A könnyű mozgathatós másik kulcseleme a fedésbe épített kerék és az ehhez kapcsolódó csapágyak. A kerekek csapágyazása a legmagasabb, dupla krómacél csapágyakkal készül, melyek természetesen porvédelemmel vannak ellátva mindkét oldalon, így biztosítva, hogy a szennyeződések a lehető legkevésbé jussanak a mozgathatóság szempontjából fontos részekhez. A sínben ezen felül egységek vannak beépítve, melyek vihar esetén sem engedik, hogy a fedés homlokzati falába kapó szél megmozgassa a fedést.

Rejtett illesztések

rejtettAz autójában láthatóak a csavarok, illesztések, csapolások? Akkor miért gondolja, hogy a medence fedésénél ez természetes? Gondos mérnöki munka segítségével elértük, hogy az illesztések, összeeresztések a használó szemével “láthatatlanok” legyenek. Így fedése nemcsak “hasznos” lesz a medence szezon hosszának megnövelésében, de esztétikus látványt is nyújt.

Változatos ajtó kínálat

Minden kedves ügyfelünk 3 ajtótípus közül választhat, mely az alapárban foglalt.

  1. Homlokfalon elhelyezett tolóajtó
  2. Felhajtható homlokfali elem vagy elemrészlet
  3. Eltolható szegmensajtó (csak a legnagyobb szegmensen helyezhető el)

video_thumb_1video_thumb_2video_thumb_3